Giftcards, ook wel bekend als cadeaubonnen, zijn een van de meest veelzijdige en krachtige instrumenten in de haar-, beauty- en wellness branche. Ze bieden niet alleen een gemakkelijke manier voor klanten om cadeaus te geven, maar ze kunnen ook de omzet van je salon of spa verhogen en nieuwe klanten aantrekken. In deze blogpost zullen we de succesfactoren en het belang van giftcards bespreken, evenals enkele strategieën om meer giftcards te verkopen.

Waarom giftcards belangrijk zijn:

  • •Omzetverhoging: giftcards genereren directe omzet voor je salon of spa wanneer ze worden gekocht, zelfs voordat de dienst is geleverd. Dit kan vooral gunstig zijn in drukke seizoenen of tijdens feestdagen.
  • Klantenbinding: cadeaubonnen moedigen klanten aan om terug te keren naar je salon of spa om hun cadeau in te wisselen. Dit creëert herhaalde zakelijke kansen en versterkt de klantenbinding.
  • Nieuwe klanten aantrekken: Ontvangers van giftcards zijn vaak nieuwe klanten die nog niet eerder je diensten hebben ervaren. Dit opent de deur naar potentiële loyaliteit en herhaalde bezoeken.

Hoe je meer giftcards verkoopt:

  1. Diversifieer je aanbod: bied verschillende soorten giftcards aan, zoals cadeaubonnen met een vast bedrag, specifieke behandelingen of arrangementen. Dit geeft klanten keuzemogelijkheden en past bij verschillende budgetten.
  2. Seizoensgebonden promoties: creëer speciale aanbiedingen en promoties rond feestdagen zoals Kerstmis, Valentijnsdag en Moederdag. Geef klanten een extra incentive om giftcards te kopen, bijvoorbeeld met een gratis klein geschenk bij aankoop van een cadeaubon.
  3. Online verkoop: Maak het eenvoudig voor klanten om giftcards online te kopen via je website. Zorg ervoor dat de aankoopprocedure soepel verloopt en dat de cadeaubonnen gemakkelijk kunnen worden gedownload of afgedrukt.
  4. Instore promotie: Plaats opvallende displays en posters in je salon of spa om de aandacht te vestigen op giftcards. Train je personeel om proactief giftcards aan klanten aan te bieden.
  5. E-mailmarketing: stuur gepersonaliseerde e-mails naar je bestaande klantenbestand om hen op de hoogte te brengen van nieuwe giftcardaanbiedingen. Herinner hen ook aan speciale gelegenheden waarvoor een cadeaubon een geweldig cadeau zou zijn.
  6. Cadeauverpakking: bied aantrekkelijke cadeauverpakkingen aan voor je giftcards. Een mooie presentatie kan de aantrekkingskracht vergroten en de waarde van de cadeaubon benadrukken.
  7. Sociale media: promoot je giftcards actief op sociale media. Deel visuele inhoud en getuigenissen van tevreden klanten om de waarde van je giftcards te benadrukken.
  8. Samenwerkingen: overweeg samen te werken met lokale bedrijven om je giftcards aan te bieden als onderdeel van geschenkmanden of pakketten.
  9. Klantentevredenheid: zorg ervoor dat de ervaring van de ontvanger van de cadeaubon buitengewoon is. Een geweldige eerste indruk kan resulteren in herhaalde bezoeken en mond-tot-mondreclame.

Giftcards zijn niet alleen handig voor klanten, maar ook een krachtig hulpmiddel om de omzet te verhogen en nieuwe klanten aan te trekken in de haar-, beauty en wellness branche. Door slimme marketingstrategieën toe te passen en een aantrekkelijk aanbod te creëren, kun je optimaal profiteren van de kracht van giftcards voor jouw salon of spa. Succes!

Krijg de volledige regie over jouw salon

Contact

info@salonbezoek.nl

+31 (0) 85 130 20 20